go back

Lehen taldea

1 Iraila - 18:20

Arratsalde magikoa eta gorritxoen garaipena Sadarren (3-2)

Osasunak etxean irabazi zion Celtari, Boyomo, Abel Bretonesen eta Celtak bere atean sartutako golei esker

C. A. Osasuna: S. Herrera, Torró, Moncayola (Ibáñez, m.87), Aimar (Moi Gómez, m.87), Areso, Rubén García (I. Benito, m.77), Budimir (Raúl, m.77), Bryan (R. Peña, m.63), Boyomo, Abel Bretones, Catena.

R. C. Celta: Iván Villar, O. Mingueza, Ilaix Moriba (Hugo Sotelo, m.33), B. Iglesias (Douvikas, m.63), Fran Beltran (Alfon, m.46), Iago Aspas, Jailson, Wlliot (Damian, m.46), C. Domínguez (Starfelt, m.46), Hugo Álvarez, Javi Rodríguez.

Epaileak: Martínez Munuera, Barbero Sevilla eta Martínez Munuera. Txartel horia atera dio Ruben Garciari Osasunan eta txartel gorria Alfoni Celtan.

Golak: 1-0 (m.21): Boyomo. 1-1 (m.29): Borja Iglesias. 2-1 (m.45): C. Domínguez (p.p.) 3-1 (m.62): Abel Bretones. 3-2 (m.90): Moi Gómez (p.p.)

Gorabeherak: Sadarren jokatutako LALIGA EA Sports taldearen laugarren jardunaldiko partida 19.908 ikusleren aurrean.

Osasunak garaipena lortu zuen Celtaren aurka Sadarren jokatutako partida zirraragarrian (3-2). Arratsalde magiko batean, 2029ra arte Aimar Orozek Osasunarekin kontratua berritu zuela iragarriz hasi zena, Boyomo hasiberriak, Abel Bretonesek eta bere atean sartutako gol batek abantaila eman zieten gorritxoei, baina Celtak berdinketa lortu zuen lehen zatian Borja Iglesiasen golari esker, eta azken uneetan aldea murriztea lortu zuen helmugan bertan sartutako gol batekin.

Zalantzazko hasiera baten ondoren, non Sergio Herrerak erremate bikain bat egin behar izan zuen Celta markagailuan aurretik jar ez zedin, Osasuna lurraldeen eta jabetzaren nagusitasuna bereganatuz joan zen eta arriskuarekin iritsi zen bisitarien areara. Horrela, gorritxoen debuta egin zuen Boyomok 1-0ekoa sartu zuen korner baten ondoren jaberik gabeko baloi bat arearen bihotzean ehizatuz. Ruben Garciak bigarren gola sartzeko zorian izan da, baina Ivan Villarrek eragotzi egin du luzapen on batekin eta, minutu bat geroago, Celtak erreakzionatu eta Borja Iglesiasen errematearekin berdindu du. Hala ere, gorritxoak ez ziren behera etorri eta, atsedenaldiaren atarian, Bryanek Aimarren bila egindako erdiraketa arriskutsu bat 2-1ekoa izan zen.

Atsedenaldiaren ostean, Celtak hiru aldaketa egin ditu, eta berdinketaren bila sakatzen hasi da. Hala ere, Vicente Morenok zuzentzen duen taldeak eutsi egin dio eta kontraeraso batean Abel Bretones area barruan sartu da. 3-1ekoarekin, Celtak aldeak murriztu nahi izan ditu eta Sergio Herrerak esku-hartze ona egin behar izan du area aurreko aldetik zuzenean egindako falta jaurtiketa indartsuari esker. Azken minutuetan, talde galiziarra gizon bat gutxiagorekin geratu zen, Alfonek gorria ikusi baitzuen Aresori egindako sarrera gogor baten ondorioz, baina aldea murriztea lortu zuen gorritxoen helmugan sartutako gol bati esker.

Garaipen honekin, Osasuna FIFAren geldialdira joango da zazpi punturekin ligako lehen lau jardunaldietan. Gorritxoen hurrengo konpromisoa irailaren 16an izango da, astelehenean, 21:00etan Rayo Vallecanori bisita egingo diotenean.